2011. január 25., kedd

Olcsó sün, olcsó sün...

 Az olcsó sünnek híg a leve?!
Megdöbbenéssel tapasztalom mennyire bagóért adják több tenyészetben a süniket. Kicsit olyan érzése van az embernek csak az a lényeg, hogy elvigyék minél gyorsabban. Nézegettem, hogy egy különlegesebb süni ( fehér és foltos arcú is ) már 20.000 ft-ért is megkapható. Emlékszem én még amikor 200 euro volt egy ilyen csoda és volt vagy kettő az országban. Persze az emberek többsége csak azt nézi minél olcsóbb legyen. Persze válság van meg minden, de azért át kellene gondolni, hogy mi az oka, hogy egy hat hetes süni akciós illetve felébe sem kerül mint amennyi máshol.
  Nálunk nem az a cél, hogy minél előbb elkeljenek a kölykeink ( persze nekik az a jó ha minél előbb szerető gazdihoz kerülnének ). Nem fogom 14.000-ért adni egy kölykömet sem ok nélkül, ha oka van akkor meg kiírom mellé mért olcsóbb egy-egy kölyök. Most már a harmadik évet tapossuk javában, sok alommal a hátunk mögött, sok csodálatos és egyedi kölyökkel, sok unokával és saját tenyésztésű manóval. Kialakítottam több független vonalat, hogy a tenyésztők is találhassanak nálunk süniket a maguk tenyészetébe.
 Célunk az egészséges és jó idegrendszerű sünik mellett a színűk is. Jelenleg a létező színek majdnem mindegyike megszülethet nálunk. A szín a mániám. És úgy hiszem nem kellett volna ennyire lenyomni az árukat csak mert nem lett azonnal gazdájuk. ( nyáron sem szórtam ki őket 10.000-ért ). Kezd a nyulak és tengerimalacok szintjére süllyedni sajnos. :(  és ez nagyon rossz.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése