2011. június 26., vasárnap

Fél éves összegzés

 Egy újabb fél év telt el. Sok szép sünivel gyarapodott tenyészetünk, sajnos vesztettünk el sünit is. Csodálatos kölykeink is születtek mind nálunk, mind más tenyészetekben.

 Először is emlékezzünk Marcipán sünire. Elment közülünk. Az első sünjeink közt volt. Most már az örök sün mezőn szaladgál.

  Tavasszal sok szép alom született. Elvisz és Hesztia ( saját tenyésztés ) kölykeként látta meg a napvilágot Rage. Ő egy fekete szemű leuzist. Jelenleg egy másik tenyészet oszlopos tagja.A várva várt almok közt volt Klio, Ízisz és Serafina kölykei is. Ízisznek egy reverse pinto és egy whiteface fia született. Twister családba, Thor Moon tenyészetbe került külföldre. Moonie és Elvisz újabb közös alomnak adott életet. Három albínó kislánynak. Queeny ( saját tenyésztés ) első alma is csodálatosan sikerült, Vangelissel ( saját tenyésztés ) 3 leuzist és 2 albínó kislányt hoztak össze. Ez az alom talán pont azért is a kedvencem mert a leuzist és az albínó a legkedvesebb szín nekem, illetve a szülők mindketten saját tenyésztésem már.
 Több alom apukája lett Gogol. Így is terveztük ezt az első fél évet, hogy Gogolt több nősténynel kipróbáljuk. Dívával egy gyönyörű V maszkos kislányuk született, Within Temptation ( Emma ), illetve Willow-val egy csodaszép almot hozott össze. Isyss felemás szemű foltos arcú kislány, Iron is foltos arcú hím... és Iza aki egy csodabarátságos pinto süni. Isyss ( Myra ) Emma lakótársa lett egy másik tenyészetben.
  Néhány napja megszülettek Celtic Spirit kölykei is szintén Gogol az apa. Ezt az almot is nagyon vártam, de majd csak az év végén tudok beszámolni hogyan alakultak a kicsik. Ahogy Áfonya legújabb ma született kölykeiről is. Az apa Full Moon esélyes, hogy white kölykök lesznek belőlük. Ahogy Cleopatra és Elron kölykeiből is. Cleopatra januárban került hozzánk mert a kazdájának családi okokból meg kellett válnia tőle. Csoda csinos white kölykei lettek.


 Alag-Dombi Orithyai ( Milka, Tüskevár tenyészet tagja lett ) és Alag-Dombi Zarte ( Hedgie Heaven tenyészet tagja ) 1 közös kölyke született, Cicero. Nálunk nevelkedett dajkaságba 5 hetes koráig, Moonie nevelte fel.
  Alag-Dombi Amazon ( Mili, Hedgie Heaven  tenyészet tagja lett ) és Gogol közös kölyke Belfegor május végén született. Ő is nálunk nevelkedik, jelenleg Cleopatra neveli, 5 hetes 1 hét múlva hazaköltözhet.

  Tenyészetünk több import sünivel is gyarapodott. Egy fekete hímmel Azazeallel egy fekete kislánnyal Nellivel és egy fekete örökítő lánnyal, Boonyval. Egy csodaszép foltos arcú hímmel Diggerrel ( mini ) és hamarosan érkezik hozzánk egy fekete hím és egy fekete pinto nőstény is.
 Magyar tenyészetekből is érkeztek hozzánk sünik, a Pöttömfalviból Alag-Dombi Pisztácia és Aéag-Dombi Wisky kölyke Fantom, Dante aki Alag-Dombi Baron és Alag-Dombi Cythera kölyke.És hamarosan érkezik Edison is a Tüskevár tenyészetből, aki Alag-Dombi Orithyai ( Milka ) és Alag-Dombi Zarte kölyke.

 Az elmúlt fél évben néhány saját tenyésztésű sünit is megtartottunk. Ozzy Osbourne, Guster " Junior Jama" ,  Cassidy, Pink "Envy" és Alanis.

 Ozzy felemás szemű ahogy Isyss is. Több sünink is örökíti a felemás szemet. Daphne és Ozzy jelenleg tenyészetünk két felemás szemű tagja. Mindketten saját tenyésztésűek.

 Törekvésem, hogy a sünik súlya átlagosan a 350 és az 500 g közt maradjanak, ami nagy részben már sikerült is. Törekszem a nem túl hosszú de formás testalkatra, a rövid, tömör orra, a színhibák kiküszöbölésére. Ez utóbbi elég nehéz és kemény dolog, főleg sünnél, eléggé tud hígulni a szín. A fő kihívás a higított színeknél megőrízni a maszk és a fülek színét.

 Sok törekvésünk van mind színben mind testalkatban a következő időkre. Év végén remélem újabb sikerekről számolhatok be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése