2014. március 26., szerda

Ivy története

Ivy nálam látta meg a napvilágot 4 hím tesóval együtt. Csoda szép kislány, nem volt kérdés velünk marad. A döntés oka nem a színe volt, hanem a sztenderdileg szinte tökéletes testfelépítés. Mikor elérkezett az idő megtörtént az első fedezés. Rendben megszülettek a kölykök, nagyok, erősek és csoda szép babák. Azonban Ivy menekült a kicsik elől, nem volt hajlandó törődni velük. Három nap telt el, aztán már nem volt tovább, pót anyára volt szükségük a piciknek. Elvettem a kölyköket tőle, de fel sem vette. Nem kereste nem okozott neki semmilyen problémát, hogy nincsenek.
Hagytam pihenni és agyaltam mi legyen vele. De annyira szép és szinte tökéletes sün lány, hogy mindenképp adni akartam még egy esélyt a dolognak. De vele együtt befedeztem 2 másik anyámat is hogy ha bármi baj van legyen kihez betenni a piciket ne kelljen megint másik tenyészetbe vinni őket.

A második vemhessége is gond nélkül lezajlott a babák megszülettek. De megint hozta a formáját babák szerte szét a házban semmi fészek semmi törődés. Nem vagyok híve a mamiknak bújózsákot adni, volt negatív tapasztalatom de elkezdtem végigzongorázni minden lehetőséget, hogy rábírjam a babák nevelésére. Elvettem a házikóját és kapott egy bújózsákot amibe bele tettem 4 pici babát. Nem nyúltam semmihez nehogy még jobban bezavarjak neki. Néhány óra múlva mikor etetni kezdtem a sünjeim, persze hozzá mentem elsőnek megnézni mi a helyzet. Nem volt rózsás. Ivy a bújózsák alatt, kicsik a bújóban sípoltak de oda se fülelt. Ekkor néztem, hogy jééé öten vannak a zsákban. Mivel én nem túrtam át a forgácsot csak ő vihette be a kicsit. Fogtam betettem a bújóba a babák mellé de azzal a lendülettel jött is ki. A másik két anyám pedig egyáltalán nem akart szülni.

Természetesen az első utam reggel hatkor szintén Ivy és a babák voltak. Ivy a bújózsák alatt aludt a picik a zsákban csendben és hatan voltak... az, hogy meglepődtem az egy dolog, hogy honnan szedett még egy babát, de a pocakjuk telinek tűnt. Ránézésre az összes baba egyforma és biztos, hogy egyszerre születtek. Én nem túrtam át a forit így ő maga kezdte megkeresni őket. Persze megint külön aludt így fogtam és megint csak bedugtam a bújóba a picik mellé. Figyelgettem de most nem jött ki és a picik sem sírtak, csak reméltem, hogy az erőszakoskodásomnak nem az lesz a vége, hogy bántja őket. Egy óra múlva hallom, hogy Koboldnál is sípolás van... megszülettek a babák. Ők öten vannak ami azt jelenti fuccs a dajkaságnak semmi kép nem kockáztathatom Kobold babáit. Persze Ivyhez is benéztem... és vééégre az a látvány fogadott ami a normális. Ivy szoptat. Az összes baba rajta lóg vagy a háta mögött már jóllakottan alszik.

Remélem most már minden rendben lesz. Úgy tűnik bele jön szépen ebbe az anya szerepbe ő is. 


Nagyon nyugodt sün mama lett. Kérünk nem figyelmet fordítani a véres foltokra rajta kicsit több vérrel szült mint általában jellemző rájuk és persze az egész rajta van, de ez fontos is, a kicsik ennek a a szaga alapján találják meg a mamit. És általában a szemnyitás idejére a mami leszedi magáról... de azért ráfér majd egy fürdés ha a babákat felnevelte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése