2013. szeptember 21., szombat

Algerian

 Sok vita folyik az algerian szín és típusú sünökről.
 Már esett szó az algerian jegyekről régebben. Most a leggyakoribb jegyről a hasfoltokról hoztam képet és írnék már sort.
 A hasfoltok a sün alhasánál helyezkednek el többnyire, de sokszor a sötét zoknis lábak egészen a combig érnek és a comb belül vagy alapszínű vagy alap szín foltos. Ezek is többnyire az algerian színű sün jellemzői, de vannak természetesen kivételek. Nem minden esetben van így. Az algerian színű sün lehet fehérhasú típusú, de a fehérhasú típusú sün is lehet algerian színű. ( LSD: blogom, az algerian színről bejegyzés ).







 A hímeknél előfordul, hogy a nemi szerv felett is vannak algerian foltok. Nőstényeknél jellemzően lentebb helyezkednek el szintén a nemi szerv felett. A foltok színének az alap színnel kell harmonizálnia. Ezért elég nehéz a világos színeknél pici korban meghatározni, hogy algerian vagy nem algerian a sün. A képen is láthatóak a combon elhelyezkedő foltok. Amik önmagukban még nem jelentik azt, hogy a sün algerian. A has foltok elengedhetetlenek. Bármilyen kis mértékben is de lennie kell. A képen látható sünnek egy átlagos terjedelmű foltja van a megfelelő combfoltokkal. Ezen foltok nem feltételei az elgerian színnek de általában megtalálható. Világos színeknél fordul elő inkább az elmaradásuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése