2011. május 13., péntek

Totálisan ki vagyok akadva...

 Újfent ki vagyok akadva az árakra... mennyire nem ér semmit egyes " tenyésztőknek" egy kisállat. Az az összeg amiért szórják kifele a kölyköket el sem tudja látni a szülőket egy hónapon át, vagy ha még is hát tuti nem azt kapja ami megfelelő lenne neki. 9000 ft egy fehér arcú... 15.000 foltos arcú... arra törekednek felnőtt azonnal tenyészthető és olcsó sünhöz juthassanak. Mindenki csak megy egyre lejjebb és lejjebb az árakkal mindenkinek csak az számít, hogy eladja és pénz legyen belőle. Igaz ez a pénz már a fenntartásukra sem elegendő, legalábbis ha mindenből megfelelő minőséget kap akkor biztosan nem. Persze lehet trükközni de nem biztos, hogy megéri.
 Megy az egymás alá licitálás mint ha csak egy mobilra alkudoznának nem pedig egy élőlényről lenne szó.
 Én nem fogom olcsóbban adni mint amennyit érnek. Sokszor azért is adják oda bagóért mert kell a hely a következő alomnak. De akkor minek vállal be még egyet mért pároztat addig amíg az előzőt nem adta el ha nincsen kapacitás a nem elkelt babák tartására.
 Valahol a normális ár garancia is. Amikor valaki 8-9 ezerért oda adja 6 hetesen a kölyköket ott biztosan nincs meg a megfelelő táp és élő élelem ellátás ami 2 sün esetében is több mint 9000 ft/ hó. Szerintem el sem tudja képzelni aki nem forog állatos körökben, hogy mi mibe kerül pláne 10-20 sün esetében már. Aki olcsón adja vajon a 9000 ft-ba bele fér a féregtelenítés, ami mondjuk 5 kölyök esetében is kb 4000 ft.
 Fel kell merülnie minden érdeklődőben és sünre vágyóban, hogy az olcsó húsnak híg a leve mondás mennyire megállja a helyét...

 Egy szónak is száz a vége... jobb ha nem mondok semmit.

1 megjegyzés:

  1. http://www.marketingcommando.hu/uploads/bonus/emeld_meg_az_araidat.pdf

    VálaszTörlés