2011. május 14., szombat

Beszéltem ma egy hobbistával...

 Az, hogy szétvetett az ideg az egy dolog... az, hogy az egész beszélgetés  kizárólag az ELADÁSRÓL szólt és arról, hogy jobban meg kellene gondolnom az áraimat, hogy mennyivel jobban járnék én is ha olcsón de többet tudnék eladni. Mondván, hogy nem minden kölyköm kelt el 6 hetes korára.
  A beszélgetés úgy indult, hogy szeretne venni egy kislány sünt ( olcsón ), mert neki nincs semmi nagy célja vele, csupán csak almokat szeretne lehozni, kifizethető áru kölykökkel azoknak az embereknek akik nem tudnak egy lelketlen és kapzsi tenyésztőt megfizetni. ( Itt kezdett a cérna vészesen vékonyodni ). Mondom neki, akkor mért engem hívott? Megtetszett neki egy sünim valamelyik hirdetésben. Szeretné megvenni emberi áron. Kérdeztem ez mit takar és melyik sün. Válasz: Mindegy melyik adjak egy sötét maszkos hímet olcsón. ( Cérna még vékonyabb ). Újra megkérdeztem mért engem hívott, mit is tud ő rólam... aztán szépen és csendesen elmagyaráztam neki, hogy talán ( nem biztos, mivel 1-2 tenyészetben nem megszámlálható és számon tartható a sünik száma ) én vagyok az ország legnagyobb  és legszínesebb állományával rendelkező tenyésztő és rohadtul nem fogok neki sem olcsóbban sem sehogyan eladni sünt.
  Értetlenkedve kérdezte meg, hogy nekem nem fontos a vevő vagy mi?! Hogy mit akadékoskodom ő fizet én meg ne törődjek semmivel az eladás a fontos. Ő 2 nőstényből kihozott már évi 6-7 almot is :S és ne én mondjam meg, hogyan kell tenyészteni :S ááááááááá!!!!!! És ha én nem majd más ad el neki...
A kedves hölgyet: Kollár Beatrixnek hívják ha esetleg bárkinél bejelentkezne. Szerintem ne adjatok neki, van elég szaporító aki majd ad neki. Hihetetlen a csaj és nem vágta mért nem adok neki a HOBBI szaporítónak és azt sem, hogy nekem mért is nem számít a pénz hiszen mennyit visszahoznak a kölykök ha SOKAT bír eladni az ember belőle. Olcsón többen megveszik. Természetesen a kérdésemre, hogy hol vette a sünjeit nem adott választ... feltételezem vagy kereskedésből vagy olyantól akivel én sem dicsekednék.
  Hiszem, hogy az 1-2 sünösök közt is van nagyon jó tenyésztő és nem kell tartani tőlük de vannak ezek a hobbisták akik ( ahogyan egy kedves ismerősöm mondta ) az eladott kisállattal ( már az elsővel ) eladtak 30 év tapasztalatot és hozzáértést.
 Aztán csodálkoznak, hogy beüt a baj, de az ilyenek max vesznek másik olcsót helyette. Szörnyű. Pont ezek azok akikkel többünknek volt már dolga, hogy azt sem tudja, hogyan is kell pároztatni, hogyan kell kiszámolni az ellés várható idejét, azt sem tudják, hogy egy kuckóra is szüksége van az anyának uram bocsánat egy kis szalmára a fészekhez... csak felhívnak és tőlünk várják a tutit amit ők már elbaltáztak. :S
Azt hiszem ez a helyzet most már tarthatatlan, vagy nagyon gyorsan a 8 évvel ezelőtti tengerimalac helyzetre jutnak a sünök és onnan  csak egy nagyon szoros összetartás segíthet ki.

Én tudom, hogy sokan bírálnak és kvázi utálnak, de nem fogok olyan szintre süllyedni ami nem méltó már a sünik számára sem. Mindenki maga tudja mennyit és hogyan ér neki egy kisállat és tárgynak vagy élőlénynek kezeli ... de ez pontos képet ad a gazdájáról is. Nem is értem mért nem látják az emberek a vevők az érdeklődők, hogy csak a pénz számít. Mert elhiszik, hogy a tartása könnyű ( jó nem is túl bonyolult ), és elég neki oda lökni a legolcsóbb tápot... hát nem. Az vagy amit megeszel szokták volt mondani... esetünkben azok vagyunk amit oda adunk állatunknak.

 Egy nagyon nagyon mérges TENYÉSZTŐ.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése