2018. január 26., péntek

Bizonyos embereknek mért nem adok el sünt?


 Sajnos az esetek 50% ban már akkor eldöntött, hogy valaki nem kap tőlem sünt amikor megírja az első érdeklődő e-mailt vagy üzenetet. A legrosszabb esetben pedig már csak akkor derül ki, hogy nem kellett volna oda adnom amikor már elvitték a kölyköm. Nagyon igyekszem utána nézni az embereknek, nem akarom én minden áron tenyészetbe adni a kölyköm, illetve ahogy mindenki én is olyan gazdákat szeretnék nekik akik nem unják meg és a pár év alatt amit él egy ilyen kis kedvenc szeretik és mindent megadnak neki amire szüksége van.

 Az elmúlt években közkedvelt házi kedvencek lettek a sünök. Sünnel élni kellemes és egyszerű. Azonban  a tartása pont olyan körültekintést, törődést igényel mint egy tengerimalac vagy egy kutya. Természetre azonban inkább a kutya felé tendál, illetve egyéb más jellemzőiben is, lévén A SÜN NEM RÁGCSÁLÓ!

 Ha valakinek nem adok sünt annak oka van!

1. Az első ami befolyásoló tényező az első levélváltás. A "Helló, mennyibe kerül?" üzenetekre sokszor zsigerből nem válaszolok. Ennél azért többre gondolnék akit komolyan érdekel egy kisállat. De akad ilyen is szép számmal: "Helló, mit kell róluk tudni? Érdekel. Ára?" Ha szeretnék egy kisállatot, minimálisan utána nézek az alap szükségleteiknek.

2. Van úgy, hogy a leendő gazdi túl lendül a bemutatkozáson, ki is választja a leendő kiskedvencét, de telnek a napok és hetek de nem is érdeklődik, hogy van a baba, növekszik e rendben, mikor is költözhet, van e friss fotó róla. Volt olyan, hogy több alkalommal is küldtem képeket de nulla reakció még egy köszi sem érkezett válaszként. Ha minimálisan nem érdekli a leendő kedvence felmerül a kérdés hogyan fog bánni vele ha haza vitte.

3. Fontos szempont, hogy a leendő gazda nyitott legyen arra, hogy olykor megírja hogy érzi magát a kicsi, olykor 1-1 akár csak egy mobilos fotóval megörvendeztessen mint tenyésztőjét. Ha az első pillanattól nem kedvelem a leendő gazdát, nem tud semmi pozitívum lenni köztünk akkor sajnos nem én vagyok a megfelelő ember számukra ... ha nem tudunk közös nevezőre jutni és egy normális kapcsolatot tartani akkor szintén nem én vagyok a megfelelő, mert igen tudni szeretnék a sünjeim sorsának alakulásáról ha lehetséges. (és még így is tűnnek el e a szemem elől gyerkőcök akikről nem hallok). Az internet és a közösségi oldalaknak köszönhetően sokukkal a csoportokban, fórumokon találkozom, a képeket örömmel nézegetem.

4. Nem adok el olyannak kölyköt akiben felmerül a gondolat és fel is teszi a kérdést: "Törzskönyv és chip nélkül mennyivel lenne olcsóbb?"
NINCS ilyen lehetőség! Nem adom oda chip nélkül és törzskönyv nélkül. Nem is tehetem meg az MTTE szabályzatának értelmében.

5. Nem adok el szaporítónak! Elég régen csinálom, hogy kiszúrjam ha valaki csupán csak egy szapi és az én kölykömmel nem fogja ezt tenni, nem hagyom kizsákmányolni és meggyötörni.


Nem minden áron szeretném eladni a kölykeimet! A legjobbat szeretném nekik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése