2012. február 10., péntek

Magyar Törpesün Tenyésztők és Tartók Egyesülete!!!

Megalakult a Törpesün Tartók és Tenyésztők Egyesülete
Nagy örömmel adjuk hírül, hogy 2012. január 20.-án öt hazai tenyészet és csatlakozó süntartók összefogásával megalakult a Magyar Törpesün Tartók és Tenyésztők Egyesülete (MTTE).

Civil szervezetünk célja az afrikai törpesünök népszerűsítése országszerte, együttműködve más hazai és nemzetközi társszervezetekkel. Továbbá együtt kívánunk működni az állatok tenyésztési, tartási viszonyain javítani kívánó minden magyarországi szervezettel. Célunk a faj megfelelő vérvonalának, tenyésztési és tartási körülményeinek, feltételeinek megismertetése, betartatása a hobbi-állattartókkal és tenyésztőkkel.

A megfelelő „sün sztenderd” megfogalmazásával, tenyésztési és tartási, illetve törzskönyvezési szabályzat kialakításával, párhuzamosan az Etikai Kódexbe való illesztésével, állatbarát, felelősségteljes törpesün tartási kultúra meghonosítására, népszerűsítésére törekszünk.

A szervezet vár minden, a céljaival egyetértő elkötelezett süntartót, sünbarátot, tenyésztőt soraiba. Érdeklődni lehet itt facebookon, illetve az alapító tenyészetek honlapjain, valamint az Egyesület hivatalos e-mail címén: info@torpesun.hu

Alag-Dombi Törpesün Tenyészet: http://www.alag-dombi.hu/
Dojkás Süntenyészet: http://www.dojkas-suntenyeszet.hu/
Döme és Családja Dinasztia: http://domeescsaladja.hu/
Hedgie Heaven Törpesün Tenyészet: http://torpesunik.hu/
Tüskevár Törpesün Tenyészet: http://tuskevar.eu/

2011. február 9.

Zárdáné Bak Melinda - elnök és Halmi Gabriella - alenök
Magyar Törpesün Tartók és Tenyésztők Egyesülete

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése