2012. december 26., szerda

2012 Összegzés Alag-Dombi Kennel2012 Összegzés Alag-Dombi Kennel

Egy újabb év telt el tenyészetünk életében. Számunkra ( és az összes sünnel kapcsolatban levő tartó és tenyésztő, kedvelő ) egy nagyon fontos egy év volt.
Már hónapok óta folytak az előkészületek a 2011-es évben egy egyesület létrehozásán. Mely 2012. június 29-én sikeresen bejegyzésre került. Ezzel az MTTE ( Magyar Törpesün Tenyésztők és Tartók Egyesülete ) Európában a második hivatalosan bejegyzett egyesület. (természetesen a németek az elsők). Jelenleg fél éves az egyesület!

Saját tenyészetem folyamatosan fejlesztem és tudatosan építem. Mint minden évben, most is 1-1 import sünivel igyekeztem frissíteni az állományomat és több új vonalat vinni bele, hogy a nagyon ritka színekből is tudatosan tudjak tenyészteni ne csak a remény legyen, hogy születhet ilyen is. ( jelenleg egy apricot hím van úton, 2013 elején érkezik meg hozzánk Németországból ).

Idén a tavalyihoz képest kevés kölyök született, melynek oka abban rejlik, hogy nem tömeggyártásra tenyésztek. Sok tenyészet van az országban, van több olyan akivel nagyon szeretek közösen tenyészteni és dolgozni. Nekik ezúton is köszönöm a sok munkát, segítséget, mert volt mit csinálni.
Sünjeink az egyesület megalakulásával bekerültek a központi törzskönyvezésbe is. Ez annyit jelent, hogy minden kölykünk egy központi törzskönyvezés keretében, hivatalos MTTE származási lapot kap illetve egyedileg jelölve ( Chip ) vihető el tőlünk. Így minden süni pontosan beazonosítható! A vérvonalak és esetleges családban felmerülő betegségek is könnyebben nyomon követhetőek és kizárhatóak. A beltenyésztés is redukálható jelentősen, a vonal tenyésztés színvonalasan és ellenőrzötten kivitelezhető.

Idén is több kölykünk ( szám szerint 19 ) került Európa más országaiba. Örömünkre a többség tenyészetbe. Sokan nyomon is követhetőek.

2012.12.26.                 

Melly

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése